I Wanna Be Your Dog

IMG_20180125_200005.jpgNa red je došla dugo očekivana kolaboracija između švedske pivare Omnipollo i Brewdoga. Ne znam kako se kaže mud cake na srpskom. Je li blatnjavi kolač? Uglavnom ovo pivo je blatnjavi kolač (mud cake) sa orasima, vanilom i kafom. Ovo pivo je starilo u buradima od viskija čak godinu dana.U pitanju je jednokratna serija i internet prodaja je bila limitirana samo na jednu limenku po korisniku.

Pivara: Omnipollo/Brewdog

Internet stranica pivare: www.omnipollo.com / www.brewdog.com/

Država: Švedska / Škotska

Stil: Imperial Stout

Procenat alkohola: 12%

Gorčina: 40 IBU

Slad: Pale, Cara, Amber, Brown, Chocolate, Extra Dark Crystal, Double Roasted Crystal, Wheat, Oats

Hmelj: Magnum

Dodatni sastojci: Laktoza, laktoza, aroma pekan oraha i karamela

Ambalaža: Limenka od 330 ml

Osećaj/Moje mišljenje:

Izuzetno lepa i bogata smeđa pena kad se sipa u čašu.IMG_20180125_200023.jpg Pena je dosta kremasta i ostaje dugo na površini. Pivo je crne boje. Miris je prosto očaravajući, miriše na Baileys Irish Cream liker. Nakon malo vremena orasi počinju da mirišu. Onda može da se oseti vanila i čokolada. Miris je lepši nego sam ukus, a ukus je savršen. Ukus takođe podseća na krem liker. Takođe tu su i čokolada i vanila. Pekan orasi se osećaju ali više negde u aftertejstu. Alkohol se oseća dosta, ali ne previše. Svi ti ukusi u savršenoj kombinaciji. Umereno je gorko na kraju gutljaja, lepa završnica. Ima lep ne previše gusti uljani osećaj u ustima.

Pošto je kupovina bila limitirana na samo jednu limenku, supruga i ja smo podelili ovo pivo. S obzirom na jačinu pivo pola je bilo sasvim dovoljno, pije se dosta sporo. Tako da slobodno podelite sa nekim.

I na kraju samo da kažem još da je ovo bilo jedno od najlepših piva koje sam do sad probao. Savršeno u svakom smislu. Nadam se da ću uspeti da ugrabim još koju limenku, pošto je ovo bilo prilično limitirano izdanje.

Ne znam da li je povezano ali ima istoimena pesma od benda The Stooges

Do sledećeg piva,

Živeli

Leave a comment